Szinte mindennel kísérleteztem már az elmúlt 3 évben, de ma mégis egy újdonsággal próbálkoztam: kedves ismerős javaslatára kipróbáltam a kesu-kókusztejet.
1,5 liter tisztított vizet, 1 marék kesudiót, 2 evőkanál kókuszreszeléket, egy pici sót tettem a tejkészítőbe és 25 perc múlva készen lett a selymes növényi tejem. Leszűrtem és üvegbe tettem.
Ha nincs ilyet szerkezeted: az alapanyagokat tedd fel 4 percre egy lábosba forrni, utána botmixerrel készíts belőle "tejet", majd szűrd le egy szűrőn.
Én csak kávéhoz használom, de a gyerekek növényi tejjel isznak nagyritkán kakaót és ezzel eszik reggel a zabpelyhet is.
A bolti növényi tejekhez képeset sokkal olcsóbb ha magad készíted el őket. Persze ez idő kérdése is. Ezért nálunk is van itthon 1-2 doboz tartalék rizstejből és zabtejből.