Táplálkozás egészségesen

Éléskarma

5+1 tipp, hogy a Te gyerkőcöd is több zöldséget egyen

2018. július 02. - Éléskarma

Sokaknál nem könnyű a kiskorúakat rávenni, hogy zöldségeket egyenek. Nálunk a kezdetektől szinte minden étkezés alkalmával kerül az asztalra valamilyen rostban és vitaminokban gazdag étel a fent említett ételcsoportból.

uborka.jpg(Kép: ezt a bébi uborkát a Lidl-ben lehet kapni, bár a csomagolás nem túl környezetbarát, egy próbát megér)

  1. Mutassunk példát: együnk mi is minél több zöldséget.

  2. Vigyük magunkkal a gyereket is ha bevásárolni indulunk. Válasszuk együtt a szupermarketben, a zöldségesnél. A legjobb az lenne, ha egy kijelölt napon együtt menne a család a piacra.

  3. Vonjuk be a lányokat/srácokat az ételek elkészítésébe. Tudom, hogy ezzel hosszabb lesz a folyamat, de tapasztalatból mondom, hogy szívesebben megeszik azt amit ők készítenek. (igen azt is tudom, hogy utána 3x annyi idő összetakarítani a konyhát)

  4. Ameddig mi az ebédet vagy vacsorát készítjük, tegyünk a gyerekek elé felszeletelt répát, uborkát, karalábét, paprikát. Ha elég éhesek, az is előfordulhat hogy megkóstolják.

  5. Vigyünk magunkkal kirándulásra is felszeletelt zöldséget. Ezeket egy általuk is könnyen kinyitható dobozba tegyük, így ők is kiszolgálhatják magukat.

     +1 Vágjunk fel magunknak tetszőleges zöldséget és kérjük meg a gyerkőcöt, hogy semmilyen körülmények  között ne egyen belőle, mert csak felnőtteknek szabad.

Amik nálunk a leginkább fogynak:

  • kaliforinai és kápia paprika
  • répa
  • karalábé
  • kígyóuborka
  • nyers káposzta
  • ruccola
  • jégsaláta
  • savanyú káposzta

 

Próbálhatunk különféle alakzatokat, állatkákat kirakni a zöldségekből:

https://hu.pinterest.com/leskarma_taplalkozas/z%C3%B6lds%C3%A9gek/

 

Ha szeretnél Te is életmódot váltani, de elakadtál, rendeld meg a Kamratisztítást és én segítek elindulni:

https://www.eleskarma.com/product-page/kamratisztitas

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskarma.blog.hu/api/trackback/id/tr9514089477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása