Táplálkozás egészségesen

Éléskarma

Röviden a vércsoportod és a táplálkozás összefüggéséről

2018. április 04. - Éléskarma

Dr. Peter J. D’Adamo alkotta meg azt az elméletet, mely szerint az emberek vércsoportja alapvetően meghatározza fizikai vitalitásunkat, fogékonyságunkat bizonyos betegségekre, táplálkozási igényeinket és a testedzés számunkra leginkább megfelelő formáját is. D’Adamo szerint ez a tényező befolyásolja energiaszintünket, a kalóriák felhasználásának hatékonyságát, a stresszre adott érzelmi reakcióinkat és némiképp a személyiségünket is. Részben egyet kell hogy értsek vele, mert saját bőrömön is tapasztalom a vércsoport-diéta által kialakított irányvonalak hasznosságát.

 

vercsoportok_megoszlas_1.jpg

A vércsoportokról néhány szóban:

A 0 (ősi, vadász) típus
A fehérje, azaz többnyire a hús az fő energiaforrásuk. Erős emésztőrendszerrel rendelkeznek. Túlzottan aktív immunrendszer jellemzi őket. Hatékony metabolizmus. 

Az A (agrár, földműves) típus
Az első vegetáriánusok. Érzékeny emésztőrendszere van. Toleráns immunrendszer. Jól reagál a stresszre. Agrár jellegű étrendre van szüksége, hogy sovány és energikus maradjon.

A B (kiegyensúlyozott, nomád) típus
Kiegyensúlyozott. Erős immunrendszerrel. Toleráns emésztőrendszerrel rendelkezik. Tejtermékeket jól emészti. Kreativitás révén jól reagál a stresszre.

Az AB (modern, rejtélyes) típus
Az A és a B típus modern összeolvadása. Rendkívül jól alkalmazkodik a környezeti és táplálkozásbéli változásokra. Érzékeny az emésztőrendszere. Jól reagál a stresszre. Túlságosan toleráns az immunrendszere.

 

Szeretnétek részleteket is megtudni a vércsoportokról? Lehete egy sorozat erről is.

Egyéni célok elérésében segíteni itt tudok:

https://www.eleskarma.com/

 

(Forrás: Dr. Peter J. D’Adamo: Az ABO terv)

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskarma.blog.hu/api/trackback/id/tr4813810754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása