Táplálkozás egészségesen

Éléskarma

Tilápia kölessel ebédre, zöldséggel vacsorára

2017. december 08. - Éléskarma

A mi családunkban a tilápia nagyon menő. Elég sok helyen elérhető már itthon: az Aldiban, a Sparban és ha jól tudom az Auchanban is. Ezek mind fagyasztott verziók. A Metroban lehet kapni friss változatban is, már amennyire friss lehet egy tengeri hal Magyarországon. 

Fehér húsú, édeskés ízű hal, szálka nélkül! Imádják a gyerekek. Tele van értékes fehérjével, nagyon alacsony a zsírtartalma, beilleszhető bármilyen diétába. Az ára magasabb valamivel a csirkemell áránál, de a lazachoz képest jóval szerényebb. Magas a B12 és a D vitamin tartalma.

10 dkg tilápia :

21 g fehérjét, 1,7 g zsírt és 96 kalóriát tartalmaz.

dsc01443.jpg

Elkészítés: 

Egy kis oliva- vagy kókuszolajon, pici sóval szoktam megpárolni/megsütni mindkét oldalát. Pár perc alatt kész. Óvatosan fordítsd meg, mert hamar szétesik.

Ebédre kölest csináltam mellé, este pedig kápia paprikával és reszelt répával ettük a fiúkkal. A kölest csak simán kétszeres mennyiségű vízzel főztem meg 10-12 perc alatt, a vízbe egy csipet sót tettem, de ez elhagyható.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskarma.blog.hu/api/trackback/id/tr7813459937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása