Táplálkozás egészségesen

Éléskarma

5 hiba, amit a fogyni vágyók elkövetnek

2018. január 29. - Éléskarma

 

 Íme az 5 tipikus hiba, amit a fogyni vágyók többsége elkövet:

 

Túl gyorsan szeretnél eredményeket látni

A túl gyors fogyásnak az esetek többségében megvan a hátulütője. Ha nem a szervezetednek megfelelő ütemben veszítesz a súlyodból, akkor annak meg lesz a böjtje és ahogy megszeged a diétádat a tested újra raktározási üzembe kapcsol és minden lenyelt falatot eltesz magának tartalékba. Ha túl sok kalóriát vonsz meg magadtól a tested vészüzemre kapcsol, hiszen éhezést észlel. Az életmódváltás lényege, hogy megváltoztasd a táplálékhoz való hozzáállásodat, hogy máshogy tekints az ételekre. Ha megtanulod, hogyan add meg magadnak a tápanyagokat, megtanítod a testednek, mi a hasznos és mi a fölösleges kalória, egy idő után ellen tudsz majd állni az agyonfinomított ízfokozókkal teletolt ételeknek.

 

Csodaszert szeretnél kapszula formában

Ilyenek nem léteznek. Vannak gyógynövények, melyek csökkentik az éhségérzetet vagy kapszulák, melyek koffeinnel pörgetnek Téged, de ezek nem oldják meg azt, hogy egészségesebben tápláld magad. Hangzatosak, meg szép illusztrációkat tesznek melléjük a marketingesek, de hosszú távon nem nyújtanak megoldást. Gondolom hosszú távon szeretnél egészséges, energikus és karcsú lenni?

 

Rosszul összehangolt mozgás/étkezés

Rosszul összeállított étrend a napi aktivitásod rovására is mehet. Ha túl keveset eszel és mellette még sportolsz is, egy idő után ki fogsz merülni.  A testsúlycsökkentési célod eléréséhez, és ami a legfontosabb: az általános egészséged és jóléted, az étrended és a testmozgásodnak szinergikusnak kell lennie. Ha a táplálkozás és a testmozgás nincs egyensúlyban, az befolyásolhatja az anyagcserédet és így még nehezebb lesz fogyni!

pexels-photo-95212.jpeg

 

Bizonyos ételcsoportokat teljesen kizársz, így nem kapja meg szervezeted a szükséges makrotápanyagokat

Az egészséges táplálkozásnak, amely támogatja a testsúlycsökkentést, nem kell unalmasnak, se túl szigorúnak lennie. Makrotápanyagokat mint például zsírt vagy szénhidrátot, teljesen kizárni sokkal nagyobb stresszt jelent a szervezetnek, mint változtatni azok elfogyasztott mennyiségén vagy minőségén. Ne ess abba a hibába, hogy megvonsz magadtól alapvető élelmiszereket. 

 

Nem vagy elég kitartó

Nyilván mindenki azonnali eredményt szeretne látni ebben a felgyorsult világban, de sajnos ez nem reális. Tűzz ki olyan határidőket, melyeket biztosan tudsz majd tartani, így nagyobb lesz a sikerélményed. Olyan célokat válassz, melyek a Te életmódodnak leginkább megfelelőek. Ne az érdekeljen, hogy az instán ki mit csinál. A Te életedre szabd az életmódváltásodat, ne másokra akarj hasonlítani!

 

Ha eldöntötted hogy teszel az egészségedért és az alakodért rendeld meg szolgáltatásomat még ma és február elején már el is indulhatsz a saját céljaid felé.

www.eleskarma.com

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskarma.blog.hu/api/trackback/id/tr7713612927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása