Ígértem pár napja, hogy megírom a kókuszjoghurt elkészítésének módját Nektek.
Ami szükséges hozzá: Aroy-D kókusztej, tápióka keményítő, probiotikum.... az arányok:
1 liter kókusztej
1 ek tápióka keményítő (esetleg nyílgyökérliszt, ebből kevesebb is elég)
2 kapszula probiotikum (Protexin Balance)
Felmelegítettem a kókusztejet, belekevertem a keményítőt majd mikor 42-45 fokra visszahűlt beletettem a probiotikumot is. Majd 12-18 órát pihent a joghurtkészítőbe. Utána még 1 napig kint hagytam a konyhapulton és 2-3 napra betettem be a hűtőbe.
Íme az eredmény:
Hozzáadott cukortól mentes mangópürét tettem bele és fehér chia magot.
Tápláló teljes értékű reggelit vagy két főétkezés közötti desszertet kapunk így!