Táplálkozás egészségesen

Éléskarma

Szuper gyors és egészséges reggeli csokipuding szülőknek és gyerkőcnek

2017. december 14. - Éléskarma

Remélem, nem mondok újat azzal, hogy a reggeli jelentősen befolyásolja a napodat. Az, hogy mit fogyasztunk első étkezésnek, meghatározza a nap további részét: ennek függvénye, hogy mennyi lesz az energiád napközben. Ha van turmixgéped vagy botmixered, most elsajátíthatod a legegyszerűbb és leggyorsabb reggelik egyikét, mely egy rohanós napon is bele kell hogy férjen az idődbe.

Hozzávalók:

1-1 banán

1-1 tk cukormentes kakaópor

1 adag fehérjepor

fél avokádó 

dsc01498.jpg

Nem kell más, csak egy banán és egy teáskanál cukormentes kakaópor. Dobd őket a turmixgépbe, pürésítsd 1 percig, tedd a gyerkőc elé a tápláló reggeli mindenmentes csokipudingot. Ameddig kanalazza, neked van időd elkészíteni a sajátodat. Ha cifrázni szeretnéd, szórhatsz rá neki mandulát, kesudiót, diót vagy mogyorót.

Neked ugyanez a sorrend, de tegyél bele egy adag (kb 30 g) fehérjeport és egy fél avokádót. Ha túl sűrű lenne, tejjel vagy kicsi vízzel higíthatod. Így kora reggel egy teljesértékű tápláló reggelivel indíthatod a napot. Ha ezt iszod/eszed, megkapja a szervezeted mind a három alapvető makrotápanyagot: szénhidrátot, fehérjét és zsírt. 

A banánban ugyan nem kevés a kalória (100 kcal), de reggelire tökéletes. Rengeteg kálium és rost található benne. Egy banánban a sok triptofán mellett a napi B6-vitamin szükséglet 30%-a is megtalálható. Mindkettő segíti az agyban a stresszoldó szerotonin termelést.

Az avokádó sok B6 - és E -vitamint, magnéziumot, káliumot és folátot tartalmaz. Magas zsírtartalma lassítja a banán felszívódását, ezzel tökéletesen kiegészítve egymást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskarma.blog.hu/api/trackback/id/tr9113500489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása